סביבות A1: שלב 3

המטרה: היכנסו למוזיאון קרנגי לאמנות ותעדו את הסביבה סביב יצירת אמנות מסוימת.

הלובי

לאחר שנכנסתי ללובי וקיבלתי את הכרטיס שלי, היו שתי דרכים עיקריות להמשיך למוזיאון.

  1. לעלות במדרגות או במעליות אל גלריות האמנות.
שלטים המובילים לגלריות האמנות.
  1. המשיכו במסדרון הראשי לעבר מוזיאון ההיסטוריה הטבעית.
מבט לעבר מוזיאון הטבע.

ניווט בלובי היה מגוון שילוט להדרכת המבקרים ברחבי המוזיאון. שלט אנכי גדול הצביע על גלריות האמנות שבקומה העליונה, וכרזה אופקית קטנה יותר פרסמה את תערוכת האמנות המתמשכת בשנת 2020. בנוסף למציאת דרכים בסביבה, היו המפות זמינות למבקרים בשולחן הכרטיסים.

מכיוון שהמטרה העיקרית שלי הייתה לבחון את האמנות, עקבתי אחרי השילוט ועליתי במדרגות לקומה השנייה.

גרם המדרגות

גרם המדרגות הראשי עד הקומה השנייה הוא משופע משופע וארוך בעדינות, עם מדרגות קלות ורדודות. בהארכת גרם המדרגות, פעולת העלייה לקומה השנייה הופכת לסף הלימינלי שלה. מעלה, הצד השמאלי של גרם המדרגות מכיל קיר גדול של בלוקים צבעוניים.

גרם המדרגות היפהפה.

מבט ימינה למבקרים המגיעים, נשקף נוף פנורמי ממעוף הציפור על החצר החיצונית דרך החלונות הזכוכית הגדולים. זו הייתה דרך יעילה לפרסם את תכונות החצר למבקרים שעשויים להיות מעוניינים לצאת החוצה אחר כך.

הנוף הפנורמי של החצר החיצונית.

עם זאת, היו כמה בעיות במדרגות שהפכו את השימוש בו לא נוח. בעוד המדרון היה קל והדרגתי, המדרגות היו קשות וקשות לניווט. אליסה ואני היינו מתקשים עם גודל המדרגה, שבדרך כלל הייתה גדולה מדי. (אליסה היא 5 '2 "ואני 5' 9").

מדרגות גדולות מדי.

המדרגות היו ארוכות מכדי פשוט לטפס מדרגה מדרגה, אך היו קצרות מכדי ללכת בצעד נוסף נוסף. זה גרם לעלייה במדרגות למטלה.

המרחב הבין-גלריה

ברגע שהגעתי לקומה השנייה, יכולתי לפנות ימינה לגלריות היינץ, המשמשות לתערוכות נודדות, או יכולתי לפנות שמאלה לגלריות סקייף, בהן האוסף הקבוע יותר של המוזיאון. המרחב הזה בין הגלריות, שאכנה את החלל הבין-גלרי, היה חלל לימינלי למבקרים לבקר בשני הגלריות.

החלל הבין-גלריה עם שילוט ניווט.

גלריות היינץ בצד ימין של חלל הבין-גלריות היו עם יותר משילוט בשפע שהציגו את תערוכת 2020 בתוך:

מימין, הרבה שילוט שהציג את תערוכת 2020 הנוכחית.

בצד השני, האזור המקיף את הדלתות לגלריות סקייף היה חשוף ברובו והואר מואר יותר:

הכניסה החשוכה והבודדה לגלריות סקאייף שמאלה לחלל הבין-גלריה.שילוט שהראה מה היה בגלריות סקאייף.

למרות שאולי טבעי שתערוכה זמנית תקבל תשומת לב רבה יותר מאוסף הקבע של המוזיאון, עדיין הרגשתי ששני החללים הוצגו ללא פרופורציה. רוב מוזיאוני האמנות בהם ביקרתי מדגישים את אוספי הקבע שלהם כבסיס למוזיאון שלהם, ומציגים את התערוכות הזמניות כהרחבה מעניינת של המוזיאון.

נכנסים לגלריות סקייף

כדי לעבור לגלריות נאלצתי לעבור סף של דלתות זכוכית כפולות, שחשפו את תכולת הגלריה מהמרחב הלימינלי המעבר. כשעברתי לגלריות, השתנו כמה היבטים של הסביבה שאותתו את הסף לגלריה.

החלל הבין גלריה -

  • היה חשוך, עם תאורה מוגבלת
  • נבנה עם קירות אבן כהים וריצוף
  • היו קירות חשופים בעיקר
  • אפשר לרעש סביבתי מהלובי לדלוף

לשם השוואה, גלריות Scaife -

  • היו מוארים בתאורה רכה ובהירה
  • היו קירות בהירים ולא לבנים
  • היו בעיקר שקטים עם לחישה מהוססת מדי פעם או זמזם נמוך
  • הייתה זרימה הרבה יותר לא לינארית, עם מספר אפשרויות לנווט במרחב
  • ריצפו בשילוב של אבן בהירה ועץ קשה.
כמה תמונות המציגות את גלריות Scaife הבהירות והאווריריות.

ברגע שנכנסתי לגלריות סקאייפ, נכנסתי ישר לגלריה אחת שהודגשה על המפה.

פנו לכיוון גלריה אחת.

מדבקות על הקיר הדגישו את שם האוסף בתוך הגלריה: קארל וג'ניפר סלטקה אספו: Shaping a Legacy Modern. המדבקות לא היו בגופן הסטנדרטי ששימש בשאר שילוט המוזיאון. במקום זאת, הוא שימש באמת כלוגו ששימש למיתוג החלל בתוך הגלריה הראשונה.

סימן לוגו על הקיר.

כשאתם נכנסים לסף, ישנם מספר אותות המאפיינים את גלריה אחת משאר גלריות סקייף:

  • ריצוף אבן עד עץ
  • תאורה מעט עמומה יותר
  • חלל מלבני סגור יותר
ריצוף העץ מימין שייך לגלריה אחת.

כשנכנסתי לגלריה הראשונה, המוקד הברור ביותר היה היצירה הגדולה והצבעונית בסוף הגלריה. אולי זה משמש כדרך להנחות את המבקרים באופן מודע לצד השני של הגלריה.

מכיוון שהגלריה הזו מחולקת יותר משאר גלריות סקאייף, היא שקטה יותר, מקבלת פחות הדים ויש לה פחות תנועה.

מנקודת מבט זו, בעיה סביבתית אפשרית אחת היא שהקיר החלקי בקצה הגלריה חוסם את הפתח המאפשר למבקרים לצאת מהצד השני. על ידי הסתרת היציאה, זה עלול להרתיע את המבקרים להיכנס לגלריה, מתוך מחשבה שהם יצטרכו להסתובב בחזרה כדי לצאת. זה הופך את המרחב לסגור יותר, מכיוון שאי אפשר לראות מה יכול להיות מעבר לסף. שאר גלריות סקאייף מסתמכות על כך שהמבקרים יוכלו לראות הצצות ליצירות האמנות הנמצאות מעבר לקרבתם המיידית, מה שמעודד אותם להמשיך ולחקור.

הגרפיקה שבחרתי הותקנה בצד ימין של הגלריה. מכיוון שהוא בעיקר שחור וקטן יותר מהקטעים הגדולים יותר, הוא משתלב ברקע די בקלות.

לחם (1969) משמאל.

ליתר דיוק התמקדתי בלוח השמאלי, שכותרתו לחם, מאת ג'ספר ג'ונס. זה עשוי עם עופרת, צבע שמן ונייר.

דבר אחד באמת הפריע לחוויית הצפייה של היצירה. היא הייתה סגורה בזכוכית רפלקטיבית, מה שהפך את הצגת היצירה למסיחה יותר.

כשרואים זאת, רוב האנשים מסוקרנים מהרכבו. זה נראה כל כך מציאותי; האם זה למעשה פרוסת לחם? גם אליסה וגם אני מצאנו את עצמנו מתקרבים לבחון את היצירה ביתר פירוט.

גבהים ותכניות רצפה של גלריה אחת:

התערוכה הסודית

בקומה השלישית במוזיאון הטבע, ישנו אולם צר, עמום ואווירה מלא בדגמי ציפורים. סף האולם מתברר מאליו, עם פתח, שינוי בתאורה וחומרים וצלילי ציפורים מעוגלים.

הכניסה לאולם הציפורים.

לקראת הקצה השני של האולם נמצאת מערכת דלתות קטנות.

שתי דלתות קטנות. (6 רגל אנושית לקנה מידה).

עם פתיחת הדלת מתקבל הצופה לרעשים והקרנה הולוגרפית של מין ציפור מסתובב. הכל כלול בחדר זעיר בתוך הדלת.

סף

מה המשמעות של להיות בתוך הסביבה הזו?

אפשר פשוט לפתוח את הדלת ולראות אותה במרחק קל. עם זאת, ניתן גם לראות את התערוכה על ידי הדבקת פלג גופן העליון בחלל הקטן כדי לקבל חוויה חזותית ושמיעתית יותר.

מכיוון שהחלל כל כך קטן ומכיוון שאפשר לחוות אותו מהמסדרון, הייתי אומר שהסף העיקרי הוא הדלת. אם הוא פתוח, כל מי שבקרבה הקרובה יכול לראות את ההולוגרמה ולשמוע את הצלילים. כשהוא סגור, אף אחד לא יכול.

ביקורת?

אמנם ניתן לנתח את התערוכה המוזרה הזו מתוך תערוכה בסביבה מסורתית יותר ("הדלת קטנה מדי, אין מספיק שילוט, המרחב שמסביב לא מתקשר את הפנים שלה ..."), אני חושב שהיא די יעילה, כי אחרי בסך הכל, נקודת התערוכה אמורה להיות יותר פרספקטיבה מסתורית / ברת מזל. בגלל התכונות הייחודיות של התערוכה, אני לא חושב שמועיל להשוות תערוכה זו לסטנדרטים מסורתיים יותר. אני חושב שהאנשים שעיצבו את התערוכה הזו השקיעו כבר הרבה עבודה בכדי להנדס את החוויה המדויקת שהם רצו לספק.